Cum se depoziteaza materialele de constructii iarna

Materialele de constructie diferite necesita metode de depozitare diferite pentru a fi reutilizabile. Daca nu sunt depozitate corespunzator, aceste materiale de constructie se vor degrada, facandu-le inutile pentru urmatorul tau proiect de bricolaj. Pentru a te asigura ca acest lucru nu ti se intampla, iata cateva sfaturi de depozitare pentru cele mai comune materiale de constructii utilizate in proiectele de imbunatatire a locuintei.

Cum se depoziteaza lemnul?

In ceea ce priveste materialele, regula de aur pare sa fie ca ar trebui sa va depozitati materialele acolo unde va avea loc lucrarea finala. Acesta este mai ales cazul lemnului, deoarece lemnul se va extinde si se va retrage in mod natural pe masura ce absoarbe umiditatea, iar continutul de umiditate din aer este foarte dependent de temperatura. Acest lucru poate cauza o serie de probleme atat in ​​constructie, cat si in produsul finit.

Daca constructia incepe cu cheresteaua, produsul finit va avea o structura mult mai slaba si poate cauza multiple probleme practice si estetice, inclusiv separarea rosturilor, legarea sertarelor si usilor si craparea panourilor. Se sugereaza ca daca aduceti cherestea din exterior in interior, sa lasati lemnul sa se aclimatizeze saptamani sau chiar luni, pentru a preveni orice deteriorare. Cea mai buna solutie este sa le duceti intr-un depozit materiale de constructii.

Cum se depoziteaza cimentul

Este foarte important sa pastrati cimentul uscat, deoarece orice contact cu umiditatea il poate determina sa se intareasca. Prin urmare, depozitarea cimentului in exterior nu este recomandabila chiar si atunci cand este acoperit cu o prelata impermeabila. Ar trebui sa-l pastrati intr-o zona uscata si inchisa, cu suficienta ventilatie pentru a mentine circulatia aerului.

De asemenea, trebuie sa pastrati sacii de ciment la cel putin doi metri distanta de cel mai apropiat perete si tavan si ridicati de la sol. Acest lucru se datoreaza faptului ca peretii, tavanul si podeaua pot suferi in continuare din cauza umezelii. Acoperiti-va si stivele cu prelate impermeabile in caz de scurgere de apa de pe acoperis.

Cum se depoziteaza vopseaua?

Puteti face ca vopseaua si grundul ramase sa tina mai mult pastrand caldura si aerul departe de ele. Doriti sa va depozitati vopseaua si grundul intr-un loc in care este rece, dar nu prea rece pentru ca acestea sa inghete. Ar trebui sa pastrati vopselele si grundurile in recipiente mai mici, daca este posibil, deoarece un recipient mai mic inseamna mai putin spatiu pentru aer.

Cu toate acestea, daca doriti sa le pastrati in recipientul lor original, evitati sa loviti cu ciocanul capacului, deoarece poate provoca o adancitura pe capac sau pe margine in care poate patrunde aer.

De asemenea, este recomandat sa plasati un strat de folie de plastic deasupra  inainte de a inchide capacul. Acest lucru va bloca intrarea aerului suplimentar si, de asemenea, va preveni caderea ruginii pe vopsea in cazul in care capacul va rugini din cauza umiditatii.

Leave a Comment